PDA

Zobrazit v plné verzi : Pro začínající a mírně pokročilé



Stránky : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21]

stefos
19.06.2015, 06:31
Což o to, zeptal ses dobře. Ale radu změřit aspoň na napětí na LNB jsi jaksi od začátku ignoroval, a otázka je, jestli jsi ji vůbec pochopil. Komu není rady, tomu není pomoci. Příčin stavu může být mnoho. Diagnóza na dálku, navíc z nespolehlivých, neúplných a měnících se informací, je obtížná, ne-li nemožná. Opravit to skoro určitě stejně nedokážeš, protože nemáš potřebné vybavení, navíc oprava je neekonomická a přijímač nevratně zastaralý. Což všechno jsi taky od začátku ignoroval.

Asi jsi špatně četl moje příspěvky Nic jsem neignoroval jasně jsem napsal že jde o nějaké takové uspokojení pokud se to podaří épravit a kdyby o co jde že je to starý stroj co má s tím společného jestli ho chtěl nebo nechtěl opravit Nerozumím o čem zde píšeš Moje otázka zněla jasně srozumitelně jsem se zetpal Tedkon že někteří odpovídali ironicky se ani nedivím Bohužel pár takových členu se najde na každém foru Tím ale samozřejmě nenapadám ani v nejmenším ty kteři zde jsou a rádi pomůžou a naštěstí není jich málo Já jsem zde od některých pomoc dostal Nebudu se k tomuto tématu dále vyjadřovat a beru to za uzavřené

Antonín
19.06.2015, 07:56
Asi jsem špatně četl, ale napětí změřené na LNB, u těch různých přijímačů a různých LNB jsem se nedočetl.
Bez měření není vědění. Ale to se po třetí a zbytečně opakuji.
Komu není rady, tomu není pomoci.

Kema
30.09.2015, 20:53
Ahoj kluci.

Chtěl bych se poradit.
Mám teď Dreambox 800 se a image Newnigma2 4.0.2 (OE 2.0) která zabere asi 96% Flash paměti.
Převedl jsem složky Plugins a enigma2 na USB ale stejně je Flash zaplněna na 94%.
Co muhu ještě smazat nebo přesměrovat na USB?
Díky :-)

rona
30.09.2015, 20:59
Dej si některý multiboot, třeba BootX a máš pokoj, celý image bude na USB klíči a tím pádem místa dosti.

Kema
03.10.2015, 16:55
Vyřešil jsem to navrácením starší verze NewNigmy2 OE1.6.
Nyní řeším jak zprovoznit picony na OLED displeji DM 800 HD se.
Jde o to že sloška picons pro běžné picony ve skinu musí být pojmenována piconHD aby se picony zobrazovaly, ale nepřišel jsem na to jak pojmenovat složku pro OLED display.
piconLCD nefunguje, piconoled nefunguje a já nevím co jsem všechno zkoušel.
Poradí někdo?
Díky.

Kema
03.10.2015, 17:12
Tak už jsem našel jak se musí složky s picony jmenovat:

picon = SD Skin Picons
piconHD = HD Skin Picons
piconlcd = LCD Skin Picons für dm8000, dm800, dm7020hd
piconlcdSE = LCD Skin Picons für dm800SE (V1/V2)
piconSList = Servicelist Picons

rona
03.10.2015, 22:06
Vyřešil jsem to navrácením starší verze NewNigmy2 OE1.6.
Nyní řeším jak zprovoznit picony na OLED displeji DM 800 HD se.
Jde o to že sloška picons pro běžné picony ve skinu musí být pojmenována piconHD aby se picony zobrazovaly, ale nepřišel jsem na to jak pojmenovat složku pro OLED display.
piconLCD nefunguje, piconoled nefunguje a já nevím co jsem všechno zkoušel.
Poradí někdo?
Díky.
To si teda vyřešil dost netradičně vyměnit OE2.0 za OE1.6. Netvrdím že starší OE1.6 je nějak špatné ,ale mám vyzkoušeno, že pro 800se je všeobecně lepší OE2.0 i když jeho velikost je samozřejmě větší.

Robby
05.10.2015, 18:13
..., ale mám vyzkoušeno, že pro 800se je všeobecně lepší OE2.0 i když jeho velikost je samozřejmě větší.
ci je na 800se lepsie oe2.0 nemam tusenia po technickej stranke, z uzivatelskeho pohladu je oe2.0 lepsie asi len kvoli pluginom ktore pre stary system oe1.6 sa uz neupdatuju vo vacsine alebo ani nove nevznikaju, nehovoriac o pridavnych funkciach v oe2.0 ako je napr. hdmicec ci dalsie FS napr. ubifs

pokial clovek pouzije na dm800se v1 ubifs (https://en.wikipedia.org/wiki/UBIFS), tak sa bootovanie rapidne znizi (boot=cca 1 minuta) a aj box je velmi svizny, nevyhoda je samozrejme ze pri pouziti ubifs formatu je este menej miesta vo flash ako ked sa pouzije jffs2 (https://en.wikipedia.org/wiki/JFFS2) ... a preto ubifs pouziva iba par ludi co si vedia poradit s montovanim adresarov napr. na nejakom usb kluci

ak ma pamat neklame tak ubifs sa stalo salonnym cca 1/2 roku po vzniknuti oe2.0 na boxoch s vacsou flashkou (dm8000, dm720) a samozrejme neskor aj na boxoch typu v2

rona
05.10.2015, 20:21
ci je na 800se lepsie oe2.0 nemam tusenia po technickej stranke, z uzivatelskeho pohladu je oe2.0 lepsie asi len kvoli pluginom ktore pre stary system oe1.6 sa uz neupdatuju vo vacsine alebo ani nove nevznikaju, nehovoriac o pridavnych funkciach v oe2.0 ako je napr. hdmicec ci dalsie FS napr. ubifs
Myslím že si to vystihl celkem přesně, vesměs právě proto je OE2.0 lepší než OE1.6 a to hlavně pro ty uživatele, kteří tomu trochu rozumí, instalují různé pluginy a jinak experimentují. Otestoval jsem všechny možné image/i OE2.2/ a podle mě OE2.0 na DM800se - ideální volba.

Kema
05.10.2015, 20:33
Kluci, potřebuji poradit s tímto nastavením tuneru.
Doteď byl tuner DM 800 HD PVR nastaven na "rozšířené"
Mám parabolu na Astry s monoblokem (23,5E + 19,2E) a druhou parabolu na 0,8W - propojení přes DiSEqC.
Teď ten Dreambox prodávám a nový majitel má motor.
Nahrál jsem tedy Setting pro motor a tuner jsem nastavil na:

Konfigurační mód - jednoduchý
Mód - Positioner
Zeměpisná délka 18,674 - Východní
Zeměpisná šířka 49,669 - Severní

Nový majitel má parabolu s motorem a podle všeho je prý nastavena dobře protože už byla v probozu na starém boxu (model neznám).
Nyní k parabole už není připojeno nic, kabel se prý natáhne nový a co jsem viděl na fotce tak je parabola natočena z osy asi na 4W.
Nulový bod pro Třinec ,odkud nový majitel pochází, by měl být 19,2E.
Pokud by parabola byla natočena na 19,2E tak by měla být v ose celá sestava (to se ale zatím neví :-)
Mně teď zajímá jestli by mohl Dreambox po připojení koaxu a následném zapnutí boxu anténu otočit do nulového bodu.
V nastavení DM je ještě volba MENU - Nastavení - Prohledání stanic - Nastavení positioneru.
Není nutné nějak definovat nějaké nastavení?
Chtěl bych to novému majiteli co nejvíce usnadnit. Zatím s Dreamboxem a ani s jiným Linuxovým boxem nepřišel do styku.
Díky.

Robby
06.10.2015, 05:02
Zeměpisná délka 18,674 - Východní
Zeměpisná šířka 49,669 - Severní
pokial si to vyzistil z mapy tak sa mi to na oko vidi ozaj spravne


Nulový bod pro Třinec ,odkud nový majitel pochází, by měl být 19,2E.
19.2 ? ... to sa mi vidi ako nezmysel, mam pocit ze ten nulovy bod je asi v okoli B.Bystrice (BA je 17.1, brno by mojlo byt tak 16.0 a za prahou v zapadnych cechach je hotbird teda 13.0e ako nulovy bod ... to len tak nahlas z hlavy uvazujem)
... kukol kde trinec vlastne je je to kusok pred (nad) BB, teda je mozne ze dake desatiny tam ustrelene asi budu, pre hrube nastavenie to asi postaci

jedno ako hlupo to mal predtym nastavene, nech si opise zo stareho boxu zem. dlzku a sirku a nech to presne zada v dreamboxe, pokial mu to fungovalo v starom boxe s "nejakym" (teda i s chybnym nastavenim) tak s tym istym by mu to malo ist aj v dreamboxe, tj. ani lepsie ani horsie, teda rovnako zle (cisto teoreticky typujem na Zeměpisná délka 19,200 - Východní)

toto plati ak sa pouziva USALS:
uz to tu je na fore popisane vela krat, nulovy bod clovek ani hladat ani vedet nemusi, staci zadat spravne udaje zem. dlzky a sirky, prikazat v boxe natocit napr na astru 19.2e, zrichtovat antenu na co najlepsi signal a je to "skoro dobre nastavene" (samozrejme ze kto ma cas a nervy moze ist na krajne pozicie povedzme 45e a 30w a trochu to doladit)

Kema
06.10.2015, 19:15
Pro Třinec je Astra 1 na 19,2E na azimutu 179,3° a Hotbird na 187,4° takže Astra 1 je blíže jihu na 180°
Ale zjistilo se kam je ta parabola natočena.
Před tím tam byl připojen box od Digi TV, takže pravděpodobně bude stále natočena na 0,8W
Myslím si že by bylo dobré nejprve Dreambox nepřipojovat ke koaxu a po zapnutí nastavit nějaký program na Digi TV, pak vypnout box do pohotovostního režimu a připojit koax. Po zapnutí by teoreticky měl naskočit obraz - asi :-)
Pak by si to USALS snad už pořešil sám.

Antonín
06.10.2015, 19:38
Určitě nepřipojuj LNB k dreamboxu, který je jakkoliv připojen - k síti, nebo dokonce i k jiným zařízením.
Riziko rozdílných zemí není úplně malé a může vést ke zničení vstupního tranzistoru.
Motor asi bude nutné nastavit tak jako tak.
Jediné, co se k tomu dá říct - je že jsou dva odlišné systémy natáčení motoru - jeden je točení na pozici, kterou si pamatuje motor, tedy přijímač posílá jenom příkaz na pozici číslo X, a motor se natočí tam, kde si pamatuje pozici (ta se dá uložit z přijímače), nebo druhý způsob - natočení jako USALS, kde se nastaví jenom nulová pozice a motor pak otáčí přijímač od toho bodu o kolik je družice úhlově vedle.

Kema
06.10.2015, 20:07
Jojo. Díky za upozornění.
Já teda nastavil na DM rovnou stanici ČT24 na Digi TV a vyzkoušel jsem jestli si to box po odpojení napájení bude pamatovat.
Pamatuje si to, takže se box na novém stanovišti rovnou kompletně připojí a pak po zapnutí uvidíme co se bude dít.
Pak se ozvu a podám info.

Antonín
06.10.2015, 20:43
Jistou náhodou to fungovat bude, ale bez pochopení toho, výše uvedeného to je jenom náhoda, spíše i méně pravděpodobná.
Jsou dvě možnosti:
1. pochopit a naučit se - zase tak komplikované to není.
2. zaplatit někomu znalému.
První možnost je lepší, protože umožňuje řešit různé budoucí situace.
Mezi nastavením motoru u linuxových a nelinuxových přijímačů není žádný zásadní rozdíl.

Robby
07.10.2015, 21:14
Po zapnutí by teoreticky měl naskočit obraz - asi :-)

no to je velmi netradicne pouzitie motora, pravdepodobne to vyplyva aj z toho ze to bolo do zaciatku nespravne nastavene ale obraz nakoniec isiel (silou mocou)

ak napr. vonku snezi a nechcem lozit na strechu:
da sa znasilit povodna (Zeměpisná délka 18,674 - Východní) na cosi ine, odhadnem odchylku oproti spravnej zem. dlzke a zmenim to cislo v usals o tu odhadnutu odchylku na skusmo aj viac krat nez nabehne obraz, podstrcenim falosnej zemepisnej dlzky moze zacat motor ako tak fungovat na nedalekych satelitoch, samozrejme cim viac na kraj je sanca horsia
... je to prasacina ale ak mam lozit na "zasnezenu strechu" tak to cosi vyriesi a oddiali moj problem


Pak by si to USALS snad už pořešil sám.
ne ne USALS si sam nic neporiesi, USALS neni ani ziaden zazrak umelej inteligencie, cele to funguje velmi jednoducho, vypocitava sa otacanie na zaklade bodu nula teda juhu, ak mam bod 0 na juhu tak zadanim zem. dlzky vlastne zmenim vypocet natacania, ak zadam falosnu zem. dlzku o +2 stupne na vychod tak presne o 2 stupne na vychod bude sa motor otacat s rovnakou presnostou teda +2 stupne na vychod ale zle na to aby nabehol obraz

zjednodusenie povedane, usals funguje na uplne rovnakom pricipe ak napr kalkulacka s CZK na EUR kde bol konverzny kurs zadany dakou premennou, v nasom pripade je ten konverznu kurz hodnota zemepisnej dlzky

Antonín
08.10.2015, 08:11
Linie, po které jede anténa na motoru není rovná čára, ale kus parabolické křivky s ohniskem přesně na jih, posouvání falešné pozice tedy nemůže ve skutečnosti fungovat, leda snad pro pár tak silných družic, že je jedno, že směrování antény je trochu pod, nebo trochu nad ideální pozicí. Ale je pravda, že malé paraboly do 90 cm mají tak široký příjmový úhel, že to normálně funguje.
(Stejně tak by fungovalo posouvání pozic při systému Otoč na pozici č.X)

Kema
08.10.2015, 19:23
Jasně. Prostě to nebude asi jednoduché :-)
Zítra napíšu jak to dopadlo.

Teď tu mám jedn takový divný problém s Dreamboxem 8000.
Je tam image PLI a normálně funguje síť. Dream dostal od DHCP adresu 192.168.0.14
Prostě vše normálně maká.
Známej ale chce flešnout NewNigmu2.
Píše že vypne Dreambox, stiskne u displeje DM to tlačítko down a drží ho, zapne zadním vypínačem DM a stále drží to down dokud se nevypíše IP boxu, ale místo IP 192.168.0.xxx mu to vypisuje 10.0.0.2
Nevíte kde by mohl dělat kopanec?

Díky.

Antonín
08.10.2015, 19:30
Jasně. Prostě to nebude asi jednoduché :-)
Zítra napíšu jak to dopadlo.

Teď tu mám jedn takový divný problém s Dreamboxem 8000.
Je tam image PLI a normálně funguje síť. Dream dostal od DHCP adresu 192.168.0.14
Prostě vše normálně maká.
Známej ale chce flešnout NewNigmu2.
Píše že vypne Dreambox, stiskne u displeje DM to tlačítko down a drží ho, zapne zadním vypínačem DM a stále drží to down dokud se nevypíše IP boxu, ale místo IP 192.168.0.xxx mu to vypisuje 10.0.0.2
Nevíte kde by mohl dělat kopanec?

Díky.

Nejspíše má router nastavený na adresový rozsah 10.0.0.XX. Je to otázka nastavení routeru. Obvyklé adresové rozsahy jsou 192.168.x.XXX, nebo 10.0.0.XXX. V tom druhém případě bývá gateway 10.0.0.138. Ale nastavit si to může každý skoro jak mu napadne. Včetně rozsahu DHCP. Je to podobné jako s tím motorem. Nic složitého, ale je dobré porozumět principům.

Kema
08.10.2015, 19:45
Jasně.
Jen jde o to že celá domácí LAN běží na 192.168.0.xxx takže kdo se rozhodl v této síti přidělit Dreamboxu 10.0.0.2?
Router ASUS RT-N16

Další poznatek:
Pokud na svém DM 800 HD se odpojím LAN kabel a provedu start boxu s podrženým tlačítkem pro spuštění a počkám na vypsání IP, tak se nevypíše nic - což je logické. Jen ***STOP***.
Když toto udělá kolega (mám ho na Skype), tak mu to vypíše 10.0.0.2
A píše že vyndal i Wifi z boxu. Tak nevím co je kde divného .......

Antonín
08.10.2015, 20:18
Jasně.
Jen jde o to že celá domácí LAN běží na 192.168.0.xxx takže kdo se rozhodl v této síti přidělit Dreamboxu 10.0.0.2?
Router ASUS RT-N16

Další poznatek:
Pokud na svém DM 800 HD se odpojím LAN kabel a provedu start boxu s podrženým tlačítkem pro spuštění a počkám na vypsání IP, tak se nevypíše nic - což je logické. Jen ***STOP***.
Když toto udělá kolega (mám ho na Skype), tak mu to vypíše 10.0.0.2
A píše že vyndal i Wifi z boxu. Tak nevím co je kde divného .......

Organizaci sítě provádí router. A není to žádná duchařina.
Co kam je zapojené by mělo být v síťovém plánu, ale když je ve věci binec, mlže se dít cokoliv. Třeba se mu to připojuje na sousedouvu wifi...kdo ví.

Kema
08.10.2015, 20:20
Jenže Wifi modul je vyndaný.

Předpokládám že to je ta placka napravo od HDD - nebo tam je ještě jiný?

http://amd.co.at/anti/8k/dm8000/IMG_0799.JPG

to foto není autentické. Je z netu.

Kema
08.10.2015, 21:58
Kolega píše toto:

ale stop se ukaze az po ip adrese
psal jsem tomu panovi predemnou co ho mel
a rikal ze je tam nekde automaticky nastavena ip
a nekde na foru se drzel nejakeho navodu jak prendat sw
ale nevi uz kde

Kema
08.10.2015, 22:36
Tak ten Dreambox 8000 se nakonec podařilo pořešit zapůjčeným kříženým Nul-modemem a aktuálním DreamUp-em.
UFF

Robby
09.10.2015, 07:03
Jasně. Jen jde o to že celá domácí LAN běží na 192.168.0.xxx takže kdo se rozhodl v této síti přidělit Dreamboxu 10.0.0.2?
Router ASUS RT-N16....
treba kuknut bios v boxe co je tam zapamatane ?

Kema
09.10.2015, 17:12
To by se hodilo pro příště.
Můžeš, prosím, popsat postup?
Díky.

Robby
09.10.2015, 20:10
ako na bios najdes tu na fore v sekcii barry allen v mojich ci inych prispevkoch aj s obrazkami napr. z jesene 2013

Robby
17.10.2015, 13:10
zase otazka z pm ... ako rozbalit novsie ubifs image rucne

da sa to aj zo starym nfidump 0.4.2 ktory neobsahuje timebomb


nfidump --jffs2 --loaderextract openatv-5.1-dm7020hd-20150925.nfi adresar

rozbali to nfi subor na 3 subory
boot.jffs2
root.jffs2 = (root.ubifs_image)
secondstage-dm7020hd.bin

v pripade root.jffs2 je (na dm7020) nazov suboru nespravny lebo je to ubifs_image, takze aby to neplietlo je dobre to rovno premenovat na root.ubifs_image

potom je mozne ak sme botovali z usbecka "nakopcit" root.ubifs_image do flash prislusnej particie root v mtd pomocou
ubiformat /dev/mtdX (parametre boxu) root.ubifs_image

jednoducha zaloha z flashe ROOT ubifs
dd if=/dev/ubi0_0 of=/hdd/root.ubifs_volume

takyto subor root.ubifs_volume neni mozne priamo s "dd" nakopcit do flash, treba

vyrobit ubifs_image zo suboru root.ubifs_volume pomocou ubinize
potom uz hotovy ubifs_image je mozne pomocou ubiformat nahrat do flash


alebo zaloha rovno ubi image:
dd if=/dev/mtdX of=root.ubifs_image

Kema
14.11.2015, 07:51
Ahoj.

Dá se u Dreamboxu 800 HD se řídit intenzita modré diody?
Svítí nějak intenzivně :-)

Kema
14.11.2015, 08:27
Pak mám ještě jednu prosbu.
Nainstaloval jsem si plugin Quick Signal Info a v souborech quickpicon.py,piconuni.py,picemu2.py se dají nadefinovat cesty k ikonkám, ale všechny moje pokusy končí "zelenou".
Neporadíte někdo jak na to?
Ikonky (picony) mám na HDD.

http://uloz.to/xKvDFpY2/quick-zip

libco
10.09.2017, 13:47
Ahoj.
Kamoš má 5 ročný DM500s a z ničoho nič mu začal blbnúť. Konkrétne:
Po štarte boxu nabieha ako pri prvom spustení po inštalácii img, ale po konfigurácii siete test oznámi, že je sieť špatne nakonfigurovaná. Určite nie je, v tej istej sieti ide aj dm800hd a ten ide bez problémov.
Pôvodne som chcel skúsiť preinštalovať img, ale bez pripojenia na sieť DM neviem ako.
Mám podozrenie, že je vadný sieťový modul v DM.
Má niekto nejakú radu alebo ho už len dať do zberu?

bobr
10.09.2017, 14:41
Viz obrázek:

Nejsem autorem řešení, v historické době jsem řešil podobný problém a pomohlo to.
No, zkus to.

libco
10.09.2017, 17:55
Správne som pochopil, že tie dva Oranž kondenzátory 4,7 M odpojiť? Alebo vymeniť? Alebo tie dve odpojené ramená spojiť spolu?

bobr
10.09.2017, 18:35
Správne som pochopil, že tie dva Oranž kondenzátory 4,7 M odpojiť? Alebo vymeniť? Alebo tie dve odpojené ramená spojiť spolu?

Udělej to tak, jak to vidíš na obrázku.
Komdenzátory 4,7M paralelně k těm SMD. Můžeš tam naletovat i elektrolyty, nejdříve si ale změř na těch co tam jsou, polaritu napětí...
Tam na pozici modrého, starý vyměnit za nový...

libco
10.09.2017, 18:51
Díky za rady.

Antonín
10.09.2017, 21:24
Než začneš pájet, ověř napájecí zdroj.
Pro jistotu.

libco
11.09.2017, 08:24
Ja to pájať určite nebudem, ale ten koho je ten box, sa celkom vyzná. Odovzdám mu všetky rady.
Dám info, ako to dopadlo.

josseph
18.09.2017, 15:22
zdravim

nevim jestli to patri prave do tohodle tematu ale potreboval bych poradit. mam dreambox 7020 a v nem mi funguje bez problemu cccam 2.3.0 a ICE karta skylink v univerzalni ctecce ( ice01 / 4260....)
po precteni posledniho clanku na parabole.cz jsem se od skylinku dozvedel ze budoui vypinat caid OD96. protoze uz jsem uz par let nic neresil na tohle tema (protoze mi vse fungovalo) tak bych chtel vedet jestli se to tyka teto karty (asi ano)
nevim jak ted postupovat pokud se tento caid vypne tak asi budu muset prejit na jinou kartu - ciste irdeto? ale co si tak pamatuji tak to snad cccam neumel v te dobe? pokud budu muset prejit na oscam treba tak to pro me bude slozitejsi protoze s tim neumim vubec.
muze mi celkove nekdo poradit jak dal se skylinkem? (krome toho ze si mam poridit jineho providera) ?
a jeste sub-otazka pokud budu mit kartu v modulu umi ccam nebo oscam cist data i z modulu nebo jen z UNI ctecky?

dekuji moc za info

grun
18.09.2017, 18:51
karta ICE se měnit nemusí (zatím) v kamu od Skylinku pojedeš , ale v oscamu se zatím neví jak dopodnou karty ICE

libco
18.09.2017, 19:10
Ja to pájať určite nebudem, ale ten koho je ten box, sa celkom vyzná. Odovzdám mu všetky rady.
Dám info, ako to dopadlo.
Bohuzial sa to nepodarilo. Dotycny to vyskusal, aj ked obrazok bol velmi odlisny od skutocnosti.
Budem mu musiet poradit iny box, nejaky lacnejsi. Co si myslite o Amiko A4 s androidom?

josseph
18.09.2017, 20:34
karta ICE se měnit nemusí (zatím) v kamu od Skylinku pojedeš , ale v oscamu se zatím neví jak dopodnou karty ICE

v poradku ale pokud bude dle info na parabole.cz od skylinku ICE vypnuto tak asi budu muset jit na jinou kartu ale co jsem tak procital tak s cistym irdetem jsou nejaky problemy co se tyce CCCAM a nevim jak to funguje v oscamu

rom2005
18.09.2017, 21:51
to Josseph:
ICE vypnuto je divný výraz. Vypnou CAID 0D96 a karta ICE pojede už jen v Irdeto módu. Zda-li pojede tato karta alespoň v oscamu, resp. obecně v uničtečkách, se neví. Záleží, jak daleko se zabezpečením Skylink půjde. S tím poddotazem "pokud budu mit kartu v modulu umi ccam nebo oscam cist data i z modulu nebo jen z UNI ctecky?" jsi úplně mimo mísu. Žádný emulátor se nestará o žádný modul, to jde úplně mimo něj.

josseph
19.09.2017, 00:13
to Josseph:
ICE vypnuto je divný výraz. Vypnou CAID 0D96 a karta ICE pojede už jen v Irdeto módu. Zda-li pojede tato karta alespoň v oscamu, resp. obecně v uničtečkách, se neví. Záleží, jak daleko se zabezpečením Skylink půjde. S tím poddotazem "pokud budu mit kartu v modulu umi ccam nebo oscam cist data i z modulu nebo jen z UNI ctecky?" jsi úplně mimo mísu. Žádný emulátor se nestará o žádný modul, to jde úplně mimo něj.

ok diky takze pokud vypnou OD96 a karta uz nepojede v emulaci CW ale jen irdeto modu pak to pres cccam pojede?
chapu ze chteji menit pak kolik programu bude umet dekodovat v jedne chvily ale to ted stejne presne nikdo nevi
me spis slo o to jestli to cccam precte jen v irdetu a nebo pokud ne pak jestli existuje jiny soft kdyz to tedy oscam neumi ktery to precte resp. jestli budu muset ICE kartu vymenit za jinou kterou ale v uni ctecce neco precte

grun
19.09.2017, 11:06
tak cccam nepodporuje irdeto , ICE karta pracuje jako irdeto , ale převádí do CW.Pokud vypnou 0D96 CW tak karta je schopná pracovat v irdetu což oskam zvládá , ale pokud dojde například
změna v kartách ICE (k unibloku) a budou stále irdeto tak to oscam zatím nezvládá viz karty M7 irdeto. A pouze certifikovaný modul to obslouží,pokud bude třeba duál modul bude záležet
na firmware přijímače , někde píšou , že jim to na duál nefunguje zatím.Takže název irdeto je povšechný a skoro nic nevysvětluje.Těch konbinací bude hodně a co je psáno nemusí platit u všeho.
Pokud jde o výměnu karty tak pouze u jiného poskytovatele služby.Třeba 0D97

elektrikar05
19.09.2017, 19:26
a nešlo by ten CAM modul..... (nebo univ. čtečku) nejak upravit SW?

grun
19.09.2017, 20:14
slovo nějak je spávně , na úpravu SW musej být opravdu borci.

Antonín
20.09.2017, 09:04
No ono to ani není tak těžké naprogramovat, ale musí se vědět, co vlastně naprogramovat.
V tom je právě ovšem byznys těch, co vyrábí karty a poskytují zabezpečení, aby se to nevědělo.
SW CAM pro čisté Irdeto v uničtečkách však nejspíše přijde. Případné párování však asi nebude obsahovat.
Malinký problém, že živých vyvíjených softů není moc. Asi už jenom Oscam (?).