PDA

Zobrazit v plné verzi : merac sat. signalu z LIDLa za 229,-



789michal
05.09.2005, 14:42
http://www.lidl.sk/sk/index.nsf/pages/c.o.oow.20050908.p.Vyhladavac_satelitneho_signalu


prepacte, ze som to dal sem,

ma to vybudenie LEDkami, dokonca nastavenie citlivosti,
viem, ze s rucickou by bol asi lepsi, ale mozno to pomoze,
ak ste na streche a drzite sa komina :)

alebo nekupovat, je to smejd ??????

xxxe
05.09.2005, 16:09
Už jsem s tím dělal a rači jsem to zahodil co nejdál to šlo.Naladil jsem si to pak růčo podle přijímače.

mayor
05.09.2005, 16:16
Vypadá to zajímavě. Škoda že v čechách mají jinou nabídku.

dandy
05.09.2005, 16:32
Je to sice šmejd ale přeci pomůže. V Čechách byl před půl rokem v Lidlu za 99.- ve výprodeji.

miro58
05.09.2005, 17:29
Originally posted by xxxe
Už jsem s tím dělal a rači jsem to zahodil co nejdál to šlo.Naladil jsem si to pak růčo podle přijímače. ja mám ešte so stupnicou a ručičkou ,ono to reaguje to je fakt,ale pípa na všetko ,keby sa dala nadstaviť frekvencia to by bolo,nerobím s tým,najlepší je analóg prijímač

itsme
05.09.2005, 17:46
ako jednoduche "udelatko" to pomoze ... ja by som pockal na vypredaj, predpokladam ze tam to znizia na 150,- Sk potom to je OK za tu cenu

kanon
05.09.2005, 19:41
ja mam asi za 300Sk ručičkový s pípatkom nastavením citlivosti a upravil som si ho aj na 22kHz on/off a bez toho uz nenastavujem. Už sa mi zaplatil tisíckrát
:-)

mpatuning
05.09.2005, 21:41
Ja som si vsimol, ze v tom Lidli sa tovary po case zase vracaju na pulty a ak o ne nie je az taky zaujem, tak ich zlacnuju, ak to niekto chce, tak asi treba pockat a urcite sa docka lepsiej ceny.

condorrr
05.09.2005, 21:57
alebo nekupovat, je to smejd ?????? [/B][/QUOTE]

Neviem na čo ti to bude ?Ono je to len orientačné a aj to len
na ASTRU HODBIRD +,- dve družice okolo.
Nastavenie HISPASATU + naklon LNB = husársky kusok.
"skoro nemožné"

sparky
05.09.2005, 22:15
ja mam s rucickou a nastavovanim citlivosti stal ma asi 250 pred dvoma rokmi je to celkom dobre na co najpresnejsie nastavenie lebo reaguje velmi citlivo aj na posun o milimeter pripadne aj natocenie konvertora v uchyteni ale hrube nastavenie treba najprv vediet kam lebo to nic neukazuje len silu sig. cize sa clovek moze len domnievat ktory sat nastavuje

789michal
06.09.2005, 09:32
mne by pomohlo, ak by to ukazalo rozdiel signalu silnejsi/slabsi, napriklad pri zatlaceni na parabolu hore/dole na najvychodnejsej a najzapadnejsej polohe, zistil by som ci som napr. s elevaciou hore na vychode a dole na zapade.....
ale aj tak potom neviem ako to doladiť presnejsie, asi nie je v takomto pripade kolmo stoziar /s motorom SG2100/

niekolko uvah, co moze nastať /s motorom SG2100/
predpokladajme, ze smer vychod-zapad cize poziciu natocenia motora mame spravne / nezlepsuje sa signal uz na ziadnej druzici jemnym pohybom motora vychod-zapad v menu dreama MOTOR SETUP/ ak sa zlepsuje upravyme v dreame vo funkcii GOTO X hodnotu LONGITUDE /staci posuvat hodnoty o +- 0,1 krokoch/

1/ na vychode aj na zapade som s elevaciou nižšie ako je ideálna elevacia / pri zatlaceni na parabolu smerom hore sa zlepsuje signal/ na juhu /astra,hotbird/ som akurat, alebo trochu vyššie
Musim sploštit drahu elevacie, t.j. elevaciu na motore trochu dole a na parabole trochu hore.....

2/ na vychode aj na zapade som s elevaciou vyššie ako je ideálna elevacia / pri zatlaceni na parabolu smerom dole sa zlepsuje signal/ na juhu /astra,hotbird/ som akurat, alebo trochu nižšie
Musim viac zakriviť drahu elevacie, t.j. elevaciu na motore trochu hore a na parabole trochu dole.....

3/ na vychode som s elevacion nižšie a na zapade vyššie na juhu akurat
Musim napraviť stožiar tak, že vrchol stožiara naklonim smerom na zapad

4/ na vychode som s elevacion vyššie a na zapade nižšie na juhu akurat
Musim napraviť stožiar tak, že vrchol stožiara naklonim smerom na vychod

prosim opravte ma ak nemam uplne pravdu, alebo ak sa to da este elegantnejsie

killlah
06.09.2005, 16:50
niekolko uvah, co moze nastať /s motorom SG2100/
predpokladajme, ze smer vychod-zapad cize poziciu natocenia motora mame spravne / nezlepsuje sa signal uz na ziadnej druzici jemnym pohybom motora vychod-zapad v menu dreama MOTOR SETUP/ ak sa zlepsuje upravyme v dreame vo funkcii GOTO X hodnotu LONGITUDE /staci posuvat hodnoty o +- 0,1 krokoch/
........

zaujimave
skusim sa podla tohto zariadit, pretoze mam zjavne zle nastavenu antenu - chytam sa na Astru aj na Hotbird, dokonca aj Thor a aj nieco viac na vychod (niekde okolo 28,5E) ale dalej uz nic moc...

akurat neviem do ktorej z tych moznosti pasujem - ako zistim ci mam drahu anteny urobit plochsiu, alebo naopak strmsiu? je na to nejake seriozne howto, alebo sa proste nesrat a zavolat si profika s merakom? :)

789michal
07.09.2005, 09:22
::: akurat neviem do ktorej z tych moznosti pasujem - ako zistim ci mam drahu anteny urobit plochsiu, alebo naopak strmsiu? je na to nejake seriozne howto, :::

no skus predsa na najvychodnejsom sat aky zachytis zatlacit na parabolu hore/dole a to iste na najzapadnejsom sat aky zachytis, sleduj signal na dreame ci sa zlepsuje, podla toho ci sa zlepsuje hore ci dole zistis do ktorej moznosti zapadas....

789michal
07.09.2005, 11:02
tu su obrazky, ktore popisuju, co moze nastat, je ich až
šesť, samozrejme vzdialenosti kriviek su trochu prehnané

789michal
07.09.2005, 11:03
-

789michal
07.09.2005, 11:08
-

789michal
07.09.2005, 11:15
OK nejak to blbne to pripajanie suborou

takze tu na konci strany

http://klona.4t.com/guide_eng/dbox-positioning.htm

killlah
08.09.2005, 09:13
Originally posted by 789michal
no skus predsa na najvychodnejsom sat aky zachytis zatlacit na parabolu hore/dole a to iste na najzapadnejsom sat aky zachytis, sleduj signal na dreame ci sa zlepsuje, podla toho ci sa zlepsuje hore ci dole zistis do ktorej moznosti zapadas....
jo, jasne
dik

mpatuning
08.09.2005, 12:09
to killlah:
no ak mas stoziar na ktorom je parabola prichytena vo vodovahe, dobru elevaciu, a parabolu nastavenu napriklad na astru z najvecsim ziskom, tak s ostatnymi druzicami by si nemal mat problem, ak mas problem ako pises, tak si v prvom rade skontroluj ten stoziar ci je fakt kolmo.

789michal
08.09.2005, 13:56
tak uz ho mam,
zatial som to zapojil tesne pred dream
a pomocou motor setup som posuval pararobolou vychod/zapad

a merac signalu ukazoval

ma to dokonca vzadu prepinac 0 a -6db, o ktorom sa v navode nic
nespomina a prepina to indikovany rozsah

napr nahrubo
4 LED na dreame 83 S/N
3 LED 80 S/N
2 LED 66 S/N

cize toto staci na hrube natocenie

ked sa prepne ten 0/-6dB na zadnej strane
ide na jemno
1 LED 61 S/N
2 LED 69 S/N
3 LED 75 S/N
4 LED 79 S/N
5 LED 81 S/N

v predu sa da otocnym gombikom nastavit pociatocna citlivost

LED svieti aj polovicnym jasom

jasne ze rucika by bola lepsia, ale aj takto to splni svoju funkciu

inak ak prepnem na dreame na transponder s nizsim S/N ako iny
transponder na tom istom satelite tak aj LEDky sa hybu

t.j. na aku frekvenciu prepnem dream na takej frekvencii ukazuje signal

789michal
08.09.2005, 13:58
a ozaj este to strasne píska, cim silnejsi signal tym hlasneisie
a na vyssej frekvencii, tak pri silnom signale utekaju nielen mysi
ale tusim aj mravce....:)

killlah
08.09.2005, 16:21
Originally posted by mpatuning
to killlah:
no ak mas stoziar na ktorom je parabola prichytena vo vodovahe, dobru elevaciu, a parabolu nastavenu napriklad na astru z najvecsim ziskom, tak s ostatnymi druzicami by si nemal mat problem, ak mas problem ako pises, tak si v prvom rade skontroluj ten stoziar ci je fakt kolmo.

na toto som si daval pozor pri instalacii, pretoze v tom navode to bolo spominane za kazdou vetou :)

Problem je ten, ze prvu instalaciu som zvladol len s pomopcou chlapa s merakom, ktory mi to vyladil a bolo. Ale kedze som mal problem s motorom (neotacal bastard :) ), tak som ho premontoval a nastavit sa mi to podarilo viac-menej nahodou :) A momentalne uz chlapa volat nebudem, lebo sa budem asi stahovat a tam si to poriesim uz poriadne...

dik za vsetky rady...

BLECHA
08.09.2005, 17:52
Od 15.9. jej bude prodávat Lídl i v Čechách (169,-CZK)
http://www.lidl.cz/cz/index.nsf/pages/c.o.oow.20050915.p.Vyhledavac_satelitu

789michal
12.09.2005, 08:33
Originally posted by 789michal


inak ak prepnem na dreame na transponder s nizsim S/N ako iny
transponder na tom istom satelite tak aj LEDky sa hybu

t.j. na aku frekvenciu prepnem dream na takej frekvencii ukazuje signal

tak to som tu napisal riadnu "kravinu"

samozrejme, že merac nevie frekvenciu naladenu na dreame, pretoze to nevie ani konvertor,
t.j. LEdky sa hybu preto, lebo pravdepodobne prepinam Horizontal/Vertikal 14/18V a na to reaguje merac pri inych frekvenciach na dreame......
:) :)

peterzv
12.09.2005, 10:51
Nevie niekto čo môže byť za problem. Nulu mam na Astre (48.5/19.1) motor SM3D12, chytám od Astry28.2 po Nilesat signal mam všade okol 80 percent okrem Nilesat, ale nechytam už nič iné. Ked parabolu spustím dole asi o 3 cm tak mam aj Hispasat ale stratím všetko ostatné. Parabola je 85. Dakujem.

peep
12.09.2005, 10:59
držiak ( stožiar ) nieje rovný, musý byť presne kolmo !!!!

itsme
12.09.2005, 16:16
... ja som sa uz tiez raz vytrapil ... suhlasim s peep stoziar naozaj musi byt kolmo a musis mat spravne nastavenu elevaciu na Slovensku je to 37 stupnov.

overit ci si spravne si vies tak ze si nastavis parabalu na najkrajnejsie satelity co dokazes nastavit a potlac alebo potiahni hore alebo dole (bez uvolnenia akychkolvek srobov) iaba antenu a na merakoch vidis ci sa ti signal zlepsuje alebo zhorsuje ... a podla toho hned vidis kam si "ujdeny"

tweekee
12.09.2005, 16:34
Zdravim, doufam ze me neukamenujete za mozna hloupy dotaz, ci neznalost parametru. Chci navazat na nabidlu Lidl, zda ma smysl kupovat LNB z nabidky:
šumové číslo 0,6 dB
vstupní frekvence 10,7 – 12,75 GHz
výstupní frekvence 950 – 2150 MHz
Mam totiz v garazi 2 nevyuzite paraboly (100cm a 60cm). Ted mam 19,2E a 28,2E a rad bych (co nejlevneji) rozsiril prijem na dalsi druzice. Zamlouva se mi 30W Hispasat, na ten budu asi potrebovat parabolu 100. Mate nekdo tip co se da jeste chytit s 60cm parabolou? Diky

peterzv
12.09.2005, 16:36
Tak som to skúšal a na Astre žiadne zlepšenie ani do hora ani dole, Astra 2A male zlepšenie ked som parabolu potlačil smerom dole, Nilesat velke zlepšenie parabola smerom dole. Skúsim ešte zmerať stojan vodováhou.

itsme
12.09.2005, 16:55
... no teraz ked uz vies kam si "ujdeny" je potrebne pritiahnut na uchyte motora tie sroby ktore ti potiahnu antenu aj s rotorom spravnym smerom .... len jemne neprezen to (staci aj pol zavitu) a sleduj ukazovatel signalu aby si to neprehnal a neodtrhol srob ....

peterzv
12.09.2005, 18:31
Tak som to doladil ale Hispasat stale nejde a ani Turksat. Budem musiet vyrovnať ten stojan.

itsme
12.09.2005, 20:12
umna nadream-e ked natocim na 30W mu trva asi 15s pokial sa zosynchonizuje a napr. mozem dat preescanovat satelit ..... to iste maju aj moji 2 kamosi .. vsade mame plechace 90-tky 0.3 hlavu
ten satelit je velmi tesne nad horizontom ... ved vlastne nie je ani urceny pre prijem v europe .. ale da sa to rozchodit

pri hladani to skus natocit pribl. do toho smeru podla dielikov na motore a potom chod jemnym krokom a po kazdom kroku pockaj zo 20 s

peterzv
12.09.2005, 21:14
ja ho chytám len musím skloniť antenu o cca 3cm, potom mam signal okolo 80 % takže asi budem musieť spraviť niečo zo stojanom. lebo potom stratim všetko ostatné.

mpatuning
12.09.2005, 22:24
[QUOTE]Originally posted by itsme
[B]... ja som sa uz tiez raz vytrapil ... suhlasim s peep stoziar naozaj musi byt kolmo a musis mat spravne nastavenu elevaciu na Slovensku je to 37 stupnov.

No tych 37 stupnov neplati pre cele slovensko, kazde mesto ma inu elevaciu, ved predsa lezia v rozdielnych polohach (nadmorskych vyskach). Elevaciu vasho mesta si mozete preverit tu: http://parabola.cz/abc.php?show=azel
alebo podrobnejsie (ale v anglictine) najdete tu: http://www.heavens-above.com/countries.asp

Espat
13.09.2005, 09:34
Originally posted by tweekee
Zdravim, doufam ze me neukamenujete za mozna hloupy dotaz, ci neznalost parametru. Chci navazat na nabidlu Lidl, zda ma smysl kupovat LNB z nabidky:
šumové číslo 0,6 dB
vstupní frekvence 10,7 – 12,75 GHz
výstupní frekvence 950 – 2150 MHz
Mam totiz v garazi 2 nevyuzite paraboly (100cm a 60cm). Ted mam 19,2E a 28,2E a rad bych (co nejlevneji) rozsiril prijem na dalsi druzice. Zamlouva se mi 30W Hispasat, na ten budu asi potrebovat parabolu 100. Mate nekdo tip co se da jeste chytit s 60cm parabolou? Diky

Kúpil som LNB z Lidla a pridal som na 60 cm anténu nastavenú na 19,2E a "šilháním" nastavil na 13E Hotbird 1-5. Funguje to na SS2 bez problémov.

peep
13.09.2005, 10:24
Zdravim, doufam ze me neukamenujete za mozna hloupy dotaz, ci neznalost parametru. Chci navazat na nabidlu Lidl, zda ma smysl kupovat LNB z nabidky:
šumové číslo 0,6 dB
vstupní frekvence 10,7 – 12,75 GHz
výstupní frekvence 950 – 2150 MHz
Mam totiz v garazi 2 nevyuzite paraboly (100cm a 60cm). Ted mam 19,2E a 28,2E a rad bych (co nejlevneji) rozsiril prijem na dalsi druzice. Zamlouva se mi 30W Hispasat, na ten budu asi potrebovat parabolu 100. Mate nekdo tip co se da jeste chytit s 60cm parabolou? Diky


pokiaľ by som bol na tvojom mieste, tak na Hispa. použijem úplne kľudne tú 60cm parabolu a na "šilhání" tú stovku, predsa len na tak veľkej ploche bude aj z uhlov väčší zisk.
Čo sa týka toho LNB,moja zásada je čo najkvalitnejšie, uvedom si, že pri horšom počasí na paraboly rovnakých parametrov na 0.6 už signál nebude spoľahlivý, kým na 0.3 LNB ešte môžeš sledovať.
Ale na druhej strane za tú cenu sa oplatí mať doma záložný konvertor........

tweekee
13.09.2005, 17:29
pokiaľ by som bol na tvojom mieste, tak na Hispa. použijem úplne kľudne tú 60cm parabolu a na "šilhání" tú stovku, predsa len na tak veľkej ploche bude aj z uhlov väčší zisk.
Čo sa týka toho LNB,moja zásada je čo najkvalitnejšie, uvedom si, že pri horšom počasí na paraboly rovnakých parametrov na 0.6 už signál nebude spoľahlivý, kým na 0.3 LNB ešte môžeš sledovať.
Ale na druhej strane za tú cenu sa oplatí mať doma záložný konvertor........ [/B][/QUOTE]

Diky za odpoved vsem. Je fakt, ze za tu cenu asi nemam co ztratit, a kdyztak pak koupim osvedcene LNB a to z Lidlu budu mit jako zalozni (je fajn mit jeden konvertor na hrani :-)

reflexes
13.09.2005, 17:41
S parametry konvertorů to není jednuduché. Podle recenze Invacom 0,3, tuším, že byla na Parabole, je rozptyl parametrů značný. Překvapení jsem zažil, když jsem pro připojený DM7000 vyměnil starý analogový Grundig 1,1dB za Invacom 0.3. Žádný rozdíl v úrovni signálu se nekonal ani jsem nepozoroval žádnou změnu v obrazu (TV Sony 100Hz). Zbytečná investice!?!