PDA

Zobrazit v plné verzi : Topfield 7700 HSCI - tipy a triky



lianaboy
25.09.2008, 00:13
Topfield 7700 HSCI – skúsenosti, tipy a triky

Kedže som vlastníkom tohto prijímača už nejaký čas a mnoho informácií som čerpal z rôznych zdrojov, tak som sa rozhodol ich zoskupiť na jedno miesto. Sú to väčšinou informácie, ktoré sa v manuále nenachádzajú, dúfam že pomôžu novým majiteľom tohto prijímača.

Ak máte niečo čo by ste radi pridali, sem s tým.

(Pozn. Informácie sa týkajú firmware v.84)

- generálny PIN: 2606 (mazanie nahrávok, uloženie settingov,...)
- nastavenie jazyka menu – ak je nastavená Slovenčina, tak diakritika EPG na slovenských ani českých staniciach NIE JE OK, treba nastaviť češtinu, potom JE to OK (s jednou chybičkou – ď sa nezobrazuje správne)
- EPG – pri dvojstránkovej informácii o programe sa po zobrazení druhej stránky a spätnom návrate už stránka č.2 nezobrazí
- externý HDD – skúšal som 3,5 palcový IDE Seagate v rámčeku Canyon – fungoval spoľahlivo, jediný problém bol, že ak som ho vypol počas behu Topfielda (pri zapnutom Timeshifte), tak pri nasledovnom zapnutí nasledovala hlaska cca. 1 min. „Overovani souboru a...“, ak je Timeshift vypnutý, tak všetko bolo OK
- skúšal som aj 2,5 palcový HDD WD (5400 otáčkový) bez napájania – nerozbehol sa
- nahrávanie na 4GB flasku Apacer – OK
- teraz používam HDD MyBook Essential 320 GB – zobúdza aj vypína sa spolu s Topfieldom, všetko funguje OK
- vytváranie adresárov na HDD – funguje iba keď je nastavený jazyk menu Angličtina
- externý HDD musí byť naformátovaný na FAT32, treba použiť externú utilitu, napr. Fat32Format
- pri prehrávaní nahrávok z externého HDD sa dá rýchlo pohybovať v súbore číselným zadaním percenta kam sa má skočiť, napr. 5,0 a OK skočí do stredu nahrávky
- dá sa súčasne nahrávať a pozerať iný program z toho istého transpondéra, pri prepínaní môže nastať „kockovanie“ obrazu, raz sa mi stalo že pri prepínaní počas nahrávania bola nahrávka pokazená
- zriedkavo sa mi stáva (asi 2x), že pri rýchlom pretáčaní nahrávky sa už neobnoví zvuk, je treba prehrávanie zrušiť a znovu spustiť
- osobne som mal problém s CAM Irdeto Cryptoworks, pri niektorých free programoch mi to hlásilo otravnú chybovú hlášku, pravdepodobne to bol nedoladený FW toho CAM-u, pri použití klasického „modrého“ Cryptoworksu je všetko OK
- timeshift – zdá sa že buffer funguje iba 1 hodinu, stalo sa mi že po hodine „pauzy“ timeshift zatuhol
- timeshift – pri pauznutí a následnom spustení sa pri nastavení obrazu „16:9 centrovaný“ (t.j. Vysielanie 16:9 je na celú šírku, 4:3 má po okrajoch čierne pásy) pri vysielaní 4:3 obraz roztiahne na 16:9, treba znovu zvoliť „16:9 centrovaný“

vodouch2000
26.09.2008, 16:07
Díky za postřehy! Zelenomodrý modul Irdeto Cryptoworks opravdu nefunguje správně, na některých SD i HD kanálech hází protivnou hlášku "system id is not match, it´s not the cryptoworks CA". Taky jsem vyhodil 900 stovek zbytečně :-(

marie
21.10.2008, 09:37
Velmi dobré postřehy,potřebovala bych přesně vědět,jak nahrávat sw do přistroje. 0-kabel mám ,sw který bych chtěla nahrát také, ale potřebuji asi ještě nějaký pomocný program-nebo se nahrává přímo? Marie.

lianaboy
21.10.2008, 18:16
Velmi dobré postřehy,potřebovala bych přesně vědět,jak nahrávat sw do přistroje. 0-kabel mám ,sw který bych chtěla nahrát také, ale potřebuji asi ještě nějaký pomocný program-nebo se nahrává přímo? Marie.

Najjednoduchsie(a aj najrychlejsie) je nahrat Firmware cez USB port - staci si firmware nahrat napr. na USB FlashDisk, pripojit k prijimacu a v menu zvolit "Installation > USB Firmware Upgrade". Uvidis klesacuje cislo, ked bude blikat 'End', treba vypnut prijimac a znova zapnut. A je to.

jakubino
10.11.2008, 22:01
Díky moc za takový souhrn poznatků. Sám jsem uživatelem tohoto Topfielda asi tři týdny a do dneška jsem nikde nezjistil, jaký flash disk nebo externí HD použít pro záznam. Doposud mně fungovala fleška 1GB od Verbatim. Fleška od JOGR 2GB nebo Kingston 1GB se vubec nenačetly.Tento stav je při použití fw verze 7.00.98, tedy poslední co je mi známá.

ALOIS
11.11.2008, 19:13
Díky moc za takový souhrn poznatků. Sám jsem uživatelem tohoto Topfielda asi tři týdny a do dneška jsem nikde nezjistil, jaký flash disk nebo externí HD použít pro záznam. Doposud mně fungovala fleška 1GB od Verbatim. Fleška od JOGR 2GB nebo Kingston 1GB se vubec nenačetly.Tento stav je při použití fw verze 7.00.98, tedy poslední co je mi známá.Ni c ve zlém ale toto už se zde probíralo v sekci hdtv i na foru topfielda, nynní k věci vyskoušel jsem ext. hdd samsung.160g byl ok jinak je doporučován Western digital MY BOOK 160-1T formatovat na fat32 v pc více se dozvíš v sekci hdtv o něco níž.

WarCraft.c
13.11.2008, 20:05
je nekde na siti navod jak pripojit,a jak rozchodit ext.hdd s topfild7700HSCL?
to co se tady v teto sekci pise je uz moc pokrocile. potrebuji uplne polopate navest.
mam ext. hdd640gb. WD Gain instant storage.
dnes koupeny a nasrany s tim, ze nic nejde jednoduse a vse je problem.
budte schovivavi..........

lianaboy
13.11.2008, 21:48
Najprv potrebujes naformatovat ten disk pomocou pocitaca na system FAT32 - napr. pomocou v prvom prispevku prilozenou utilitou. Potom ho pripojis k Topfieldu cez USB a cez menu naformatujes v Topfielde. Este pripomeniem ze v Topfielde musis mat narhany firmware ktory podporuje PVR funkciu - najlepsie verzia 84 (pripadne novsia, ale ta 84-ka je asi najstabilnejsia). Ak budes mat nejaky problem, tak napis...

WarCraft.c
14.11.2008, 15:27
polovinu rady mam uspesne za sebou.
po pripojeni pres usb zatim nic.
ird stav 2322,verze zavadece L1.02,verze zarizeni v1.5.7, a verze aplikace
TF-HSCE7.00.64
nemam asi nahranou v prijmaci tu spravnou verzi.
muzes mi ji tady zverejnit? abych ji tam mohl nacpat?dik......

Tomík
14.11.2008, 16:45
polovinu rady mam uspesne za sebou.
po pripojeni pres usb zatim nic.
ird stav 2322,verze zavadece L1.02,verze zarizeni v1.5.7, a verze aplikace
TF-HSCE7.00.64
nemam asi nahranou v prijmaci tu spravnou verzi.
muzes mi ji tady zverejnit? abych ji tam mohl nacpat?dik......

Tady:http://www.antenex.cz/public/index.php?&direction=0&order=&directory=Receivery/Topfield/TF%207700HSCI

lianaboy
14.11.2008, 17:40
Odporucam tu verziu TF7700HSCIEU-23022-2008May08USBready.tfd - verzia 00.84 - to je asi nastabilnejsia verzia podporujuca USB nahravanie na ext. HDD

WarCraft.c
14.11.2008, 19:41
ja si na to netroufnu,aleaspon vim co za soubor to je a vutery ho dam
servisakovy co mi formatoval ten hdd.
on nevedel co za fimware tam dat.
pokud to tam prehraje a je to vsechno,tak vam diky za radu.
jestli jeste neco musim udelat tak mi to sem hodte at v utery mohu nahravat...
dik.

WarCraft.c
15.11.2008, 21:12
co je to za funkci TIMESHFT?
dik.

WarCraft.c
15.11.2008, 22:16
vi nekdo hodnoty pro novy fw. z astry,aby si ho topfild natahl?
v menu je 12 603h 22000 apise to ze neni ni nove ,a pritom tam je 64.
potrebuji 84.
dekuji.......

lianaboy
16.11.2008, 00:59
Skusim ti popisat presny postup ako nahras ten firmware v.84:

- zapni Topfielda, chod do menu -> Instalace -> Tovarni nastaveni - pri prechode z tvojho fw v.64 na ten v.84 musis urobit reset do tovarenskeho stavu, kanaly si potom budes musiet naladit znova
- stiahni si tento (http://www.antenex.cz/public/index.php?action=downloadfile&filename=TF7700HSCIEU-23022-2008May08USBready.tfd&directory=Receivery/Topfield/TF%207700HSCI&PHPSESSID=dd828ee04d65717c52e3837a9cc8a51f) subor - je to fw v.84, nakopiruj na USB kluc (do hlavneho adresara)
- pripoj kluc k Topfieldu, chod do menu Instalace -> USB Firmware aktualizace
- pri aktualizacii sa ti ukaze na obrazovke velke pocitadlo, ktore bude klesat od 99 az po 1, ked sa ti zobrazi blikajuci napis End, vypni a znovu zapni Topfielda a hotovo

- este k tomu Timeshiftu, je to funkcia, co ti umozni zastavit zive vysielanie, pripadne sa vratit spat v case

WarCraft.c
16.11.2008, 12:14
skocim si koupit flesku,a hned to poresim
dik,vysledek oznamim.

Tomík
16.11.2008, 16:50
Skusim ti popisat presny postup ako nahras ten firmware v.84:

- zapni Topfielda, chod do menu -> Instalace -> Tovarni nastaveni - pri prechode z tvojho fw v.64 na ten v.84 musis urobit reset do tovarenskeho stavu, kanaly si potom budes musiet naladit znova
- stiahni si tento (http://www.antenex.cz/public/index.php?action=downloadfile&filename=TF7700HSCIEU-23022-2008May08USBready.tfd&directory=Receivery/Topfield/TF%207700HSCI&PHPSESSID=dd828ee04d65717c52e3837a9cc8a51f) subor - je to fw v.84, nakopiruj na USB kluc (do hlavneho adresara)
- pripoj kluc k Topfieldu, chod do menu Instalace -> USB Firmware aktualizace
- pri aktualizacii sa ti ukaze na obrazovke velke pocitadlo, ktore bude klesat od 99 az po 1, ked sa ti zobrazi blikajuci napis End, vypni a znovu zapni Topfielda a hotovo

- este k tomu Timeshiftu, je to funkcia, co ti umozni zastavit zive vysielanie, pripadne sa vratit spat v case

Popis je to správný, ale chybí zde velice důležitá věc:
Po aktualizaci firmware VŽDY dát tovární nastavení!!!
Tím se vymaže obsah paměti receiveru od předchozí verze FW a zůastane pouze nová verze.
Bez tohoto zásahu se mohou vyskytnout problémy (a většinou se taky vyskytnou).

WarCraft.c
16.11.2008, 17:03
tak se zadarilo.
musim se v tom zorientovat,v tabulce je spodni cast cesky ,a tenvetsiramecek anglicky. jen otazecka,v originale navod pro obsluhu prijmace neni zminka o dodatecne moznosti nahravani,a proto i zadej manual jak se v tom orientovat.
existuje neco takoviho????
zatim budu znovu ladit.!

havlasek.m
16.11.2008, 17:36
Zdravím... Mám takový problém s tímto zařízením(Topfield tf7700 hsci). Za žádnou cenu nemůžu najít programy vysílané pod skylink (cslink ani slovlink). Když dám vyhledávat tak mi to na astře 23,5 najde plno ostatnich stanic, včetně třeba UPC, ale ty co potřebuju to nenajde, ani při automatickém vyhledávání, ani při ručním. Asi zkusím aktualizovat firmware, snad to pomůže, ale kdyby měl někdo jiný lepší nápad tak bych to uvítal:)

libco
16.11.2008, 17:38
Zdravím... Mám takový problém s tímto zařízením(Topfield tf7700 hsci). Za žádnou cenu nemůžu najít programy vysílané pod skylink (cslink ani slovlink). Když dám vyhledávat tak mi to na astře 23,5 najde plno ostatnich stanic, včetně třeba UPC, ale ty co potřebuju to nenajde, ani při automatickém vyhledávání, ani při ručním. Asi zkusím aktualizovat firmware, snad to pomůže, ale kdyby měl někdo jiný lepší nápad tak bych to uvítal:)

Ak ti to nájde na 23,5E UPC, tak máš zázračný stroj. UPC je na 19,2E. Čo ti z toho vyplýva?

ALOIS
16.11.2008, 17:55
vi nekdo hodnoty pro novy fw. z astry,aby si ho topfild natahl?
v menu je 12 603h 22000 apise to ze neni ni nove ,a pritom tam je 64.
potrebuji 84.
dekuji.......No není to pravda přes ASTRU to funguje, fw 084 sám jsem si jej stahoval někdy na jaře!

havlasek.m
16.11.2008, 18:10
Ak ti to nájde na 23,5E UPC, tak máš zázračný stroj. UPC je na 19,2E. Čo ti z toho vyplýva?

No, satelit píše Astra 3(předpokládám Astra 3A 23,5 stupnu), jinak sem samozřejmě skenoval i "Astru" a "Astru 2". Nechapu, proc nemohli za název satelitu napsat i jeho polohu.

havlasek.m
16.11.2008, 19:38
Shrnu to, ať si nemyslíte, že jsem uplný pitomec:). Proskenoval jsem Astru 1,2,3(tento přístroj má satelity značené úplně jinak, než třeba dreamboxy), a žádné potřebné programy jsem nenašel, ani pod Skylink ani Cslink. Díval jsem se, jestli souhlasí nastavení transponderu a ty jsou v pořádku. Update firmware na nejnovější samozřejmě taky nepomohl. Už opravdu nevím. Nemám zrovna po ruce serial kabel rs232, abych to tam nějak dokopal přes pc.

Děda Petr
16.11.2008, 20:16
Pro havlasek.m :
No, nepochopil jsi, co ti napsal libco !!!
Abys mohl přijímat programy Skylinku, nestačí jen proskenovat v přijímači, co se dá, ale musíš mít anténu namířenou na 23,5 stupňů E (v případě, že máš jej jeden konvertor). Podle toho, jaké programy přijímáš, je nám jasné, že máš parabolu namířenou na družici Astra na 19,2 E. Proto ji musíš pootočit zhruba o čtyři stupně víc na východ !!! To platí, pokud máš jen jeden konvertor. Bohužel jsi neuvedl, jak to máš... Pro případ, že máš na parabole namontováno více konvertorů, musíš NEJPRVE v sat. přijímači nastavit správně přepínání DiSEqC, a teprve potom ti to bude správně přepínat ty jednotlivé konvertory pro jednotlivé družice, a TEPRVE potom, až to bude O.K., tak můžeš ladit/skenovat a vše bude O.K.
Více o tom zde :

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=15722&page=2

WarCraft.c
16.11.2008, 21:25
chlapy uz to maka,ale ten manual na ovladani by me strasne pomohl.
nerad bych to nejak nechtic zakousl.
skousim to na kratkych sotech a snazim se vtom orientovat.
pomoste jeste krapec.
dik.......

lianaboy
16.11.2008, 22:19
Tu (http://www.i-topfield.com/include/download.asp?dn_dir=1&fname=TF7700HSCI-Eng-Old-8110e_PVRReady.pdf) je linka na navod so starym dialkovym ovladacom, tu (http://www.i-topfield.com/include/download.asp?dn_dir=1&fname=TF7700HSCI-Eng-8124e_PVRReady.pdf) je navod na novy ovladac (ten ma uz tusim samostatne tlacidla na prehravanie v spodnej cast), oboje je v anglictine...

WarCraft.c
16.11.2008, 23:11
dik dam si tu praci s prekladem,stejne to potrebuju na zdokonakovani angictiny.!
hlavne ze je z ceho cerpat.

WarCraft.c
16.11.2008, 23:34
kdyz chci vymazat nahravku tak to po me chce pin.
jaky to je??????
dik.

lianaboy
16.11.2008, 23:36
Treba precitat prvy prispevok v tomto vlakne :) PIN: 2606

WarCraft.c
16.11.2008, 23:55
moc si me s celym problemem co se tyce prijmace a hdd pomohl.
dik.

lianaboy
17.11.2008, 11:42
Rado sa stalo :)

havlasek.m
17.11.2008, 13:34
Pro havlasek.m :
No, nepochopil jsi, co ti napsal libco !!!
Abys mohl přijímat programy Skylinku, nestačí jen proskenovat v přijímači, co se dá, ale musíš mít anténu namířenou na 23,5 stupňů E (v případě, že máš jej jeden konvertor). Podle toho, jaké programy přijímáš, je nám jasné, že máš parabolu namířenou na družici Astra na 19,2 E. Proto ji musíš pootočit zhruba o čtyři stupně víc na východ !!! To platí, pokud máš jen jeden konvertor. Bohužel jsi neuvedl, jak to máš... Pro případ, že máš na parabole namontováno více konvertorů, musíš NEJPRVE v sat. přijímači nastavit správně přepínání DiSEqC, a teprve potom ti to bude správně přepínat ty jednotlivé konvertory pro jednotlivé družice, a TEPRVE potom, až to bude O.K., tak můžeš ladit/skenovat a vše bude O.K.
Více o tom zde :

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=15722&page=2

Mam 2 konvertory namířené na 19,2E a 23,5E, fungující už pár let na dreamboxu 7025.(Dokážu najít a přehrávat i programy na Hotbirdu 13E a Astře na 28,2E, takže rozdíl pár stupňů nehraje tak velkou roli). Samozřejmě mě napadlo že musím správně nastavit DiSEqC. Zkoušel jsem snad všechny možnosti nastavení, nechápu proč to nemůže měnit nastavení samo něco jako ve stylu dreamboxu stačí nastavit volbu DiSEqC na 2 družice a to je vše. Asi si půjčím kabel a zkusím to tam natáhnout přes pc

Děda Petr
17.11.2008, 19:52
Mam 2 konvertory namířené na 19,2E a 23,5E, fungující už pár let na dreamboxu 7025.(Dokážu najít a přehrávat i programy na Hotbirdu 13E a Astře na 28,2E, takže rozdíl pár stupňů nehraje tak velkou roli). Samozřejmě mě napadlo že musím správně nastavit DiSEqC. Zkoušel jsem snad všechny možnosti nastavení, nechápu proč to nemůže měnit nastavení samo něco jako ve stylu dreamboxu stačí nastavit volbu DiSEqC na 2 družice a to je vše. Asi si půjčím kabel a zkusím to tam natáhnout přes pc

Přečetl jsi si ty stránky z adresy, co jsem uvedl ? Pokud ne, tak je načase si je přečíst. Pokud ano a nepomohly ti, tak ti nepomůže asi NIC !
V tom případě zavolej na pomoc někoho, kdo tomu rozumí. Kdybys byl někde poblíž, zkusil bych to sám, i když odborník nejsem, jsem jen fanda...

WarCraft.c
18.11.2008, 16:50
uz se s tim nahravanim na hdd troch kamaradim.
ikdyz dnes po zapnuti to psalo,chyba pri verifikaci a pred tim overovani
adresaru a souboru.
vsechny nahravky ikdyz jen skusebni jsou pryc.
kde delam chybu nevite?
skusil jsem v menu prijmace obnoveni sistemu a chtelo to pin,tak jsem ho zadal
a znovu naformatoval.
udelal jsem par nahravek a uvidim co to udela po vypnuti.
dik.....

Děda Petr
18.11.2008, 18:59
Mně se při poruchách osvědčilo přijímač vypnout a odpojit od sítě 220V na minutku, či víc. Potom opět připojit a mělo by to být O.K. (aspoň na nějakou dobu).

WarCraft.c
19.11.2008, 21:22
tak to funguje bez chyb.
nahravky zustavaji v seznamu souboru,nic se netrha a ja mam po dlouhe
dobe zase o radost navic.
vznikl tu jiny problem,ze semi nechce divat na jiny program nez v HD.
snad jich bude v brzke dobe mnohem vic.
je to jako jezdit trabantem a presednout do BNW.......!
preji vsem takovou podivanou i s bezproblemovym nahravanim.

Děda Petr
20.11.2008, 20:18
tak to funguje bez chyb.
nahravky zustavaji v seznamu souboru,nic se netrha a ja mam po dlouhe
dobe zase o radost navic.
vznikl tu jiny problem,ze semi nechce divat na jiny program nez v HD.
snad jich bude v brzke dobe mnohem vic.
je to jako jezdit trabantem a presednout do BNW.......!
preji vsem takovou podivanou i s bezproblemovym nahravanim.

Tak to jsme dva, respektive asi všichni...

A co ti vlastně pomohlo ? To jsi nám nesdělil a je to jistě zajímavé...

flowing
13.12.2008, 16:01
Chystam se na tento pristroj a jen bych si rad potvrdil zda bude dobre pracovat s modulem Technisat Multicrypt 1 a UPC kartou.

Diky :)

WarCraft.c
22.12.2008, 21:24
mam dotaz,pokud by jste z jakehokoliv duvodu chteli poridit dalsi prijmac topfild HSCL ke kteremu uz mate externi HD,poridili by jste si ten stejny,nebo uz
topfilda s vestavenymHD.??
S TIM PRVNIM JSOU DROBNE PROBLEMY,ALE DAJI SE RESIT,
nebo jit do neznama,kde nevim co bude?
dik za info.

WarCraft.c
29.12.2008, 21:13
zeleny tercik v nahranych programech pod nazvem-Novy adresar,a zluty tercik
Presun do adresare me nejak na nic nereaguje.
nahravky se mi radi podle datumu ,vymazani souboru je taky funkcni a informace
taky funkcni.
tak nac jsou to zelene a zlute kolecko v nahranych programech.????
dik.
TOPFILD HSCL +hdd externi.

oranzovy
30.12.2008, 10:51
Mám problém pri nahravani na môj 8GB kluc Kingston.
Nastavim nahravanie no nahra mi iba 2 sekundy a
prestane nahravat.Na kluci nemam nahrate ziadne
subory.Nahrate subory som vymazal cez pocitac
a odvtedy mam takyto problem s nahravanim.
Kde môze byt problem?

oranzovy
30.12.2008, 12:02
Uz som na to prisiel,stacilo naformatovat USB kluc a uz to funguje.:)

WarCraft.c
11.01.2009, 23:50
po naplneni disku prislo na radu to nekam ulozit.
nedari se to stahnout a zalohovat.
zadnej pouzivanej prehravac to neumi na notebucku prehrat otevrit a proste ty data z HDD spracovat.
je v tom neco co nevim???
poradi mi nekdo kdo to ma za sebou.?
dekuji.

Tomík
12.01.2009, 00:03
po naplneni disku prislo na radu to nekam ulozit.
nedari se to stahnout a zalohovat.
zadnej pouzivanej prehravac to neumi na notebucku prehrat otevrit a proste ty data z HDD spracovat.
je v tom neco co nevim???
poradi mi nekdo kdo to ma za sebou.?
dekuji.

Tady máš výborný prográmek na všechno, co potřebuješ... :)
http://www.haenlein-software.com/HS/index.php?sprache=2&z=1&session_end=1&PHPSESSID=128f96bff5b3d3d96cdf110455885ae3

WarCraft.c
12.01.2009, 20:33
nejprve sorry pro TOMIKA on vi.
ve vyse uvedenem prispevku se mi nedari zorientovat a najit tu spravnou cestu.
nahral jsem skusebni nahravku do flesky,opetovne skusil topfildem prehrat a je to OK. problem je ten ze mam 640HDD plnej a notas to neumi spracovat.
proto ta skusebni nahravka na fles a ted prosba,ktery konkretni program to
umozni z vyse uvedene stranky.? kdyz otevre flesku tak potom i ten HDD.
ono to vyresi i zalohovat SD kartu s kamery,kterou vlozim do podobneho
fundamentu jako fleska,a mohu to ulozit nebo vypalit.
dik za pomoc.

pilgrim1970
19.02.2009, 01:04
Existuje jeste nejaky jiny program na upravu videa nahraneho na HDD ?? A pokud ano, jake mate s nim zkusenosti ???


Tady máš výborný prográmek na všechno, co potřebuješ... :)
http://www.haenlein-software.com/HS/index.php?sprache=2&z=1&session_end=1&PHPSESSID=128f96bff5b3d3d96cdf110455885ae3

Rivelino
19.02.2009, 09:51
Protoze jsem nenasel samotne vlakno, ptam se zde na tip nebo trik ohledne zprovozneni DD. mam 7700hsci(skylink) pres hdmi na 50PZ80. Kvuli zvuku jsem pouzil opticky vystup ze satelitu a propojil na receiver denon3805. pokud prepnu napr na CT1 nebo jine programy informujici o pritomnosti DD stopy a ta je ve stereu tak mi receiver spravne indikuje digitalni vstup, 2 kanaly a vse funguje OK. Pokud vsak prepnu na program (treba BRAVA) s plnym DD 5.1 (nebo nekdy jsou touto stopou opatreny i jine programy) tak zvuk proste nejede. Mate nekdo podobne zkusenosti s pouzitim optickeho vystupu ze 7700hsci? prosim o prominuti pokud prispevek patri jinam. Dekuji.

Tomík
19.02.2009, 12:45
Protoze jsem nenasel samotne vlakno, ptam se zde na tip nebo trik ohledne zprovozneni DD. mam 7700hsci(skylink) pres hdmi na 50PZ80. Kvuli zvuku jsem pouzil opticky vystup ze satelitu a propojil na receiver denon3805. pokud prepnu napr na CT1 nebo jine programy informujici o pritomnosti DD stopy a ta je ve stereu tak mi receiver spravne indikuje digitalni vstup, 2 kanaly a vse funguje OK. Pokud vsak prepnu na program (treba BRAVA) s plnym DD 5.1 (nebo nekdy jsou touto stopou opatreny i jine programy) tak zvuk proste nejede. Mate nekdo podobne zkusenosti s pouzitim optickeho vystupu ze 7700hsci? prosim o prominuti pokud prispevek patri jinam. Dekuji.

V menu je nastavení optického výstupu, zkus to přepnout.

popopepe
19.02.2009, 14:03
Nastavit optický výstup Topfielda na Bitstream a nechat dekódovat v recieveru? Budeš tam asi mít LPCM... Teda jestli si to nepletu s nějakým jiným zařízením, teď to před sebou nemám, ale normálně mi to funguje, jak DD2.0 tak DD5.1

Rivelino
19.02.2009, 14:22
Dekuji vsem za ochotu pomoci, v menu jsem pochopitelne nastavil bitstream. navic na displeji receiveru ihned vidim jestli tam prichazi analog nebo digital a take se mi graficky zobrazi pocet kanalu pouzivanych na vstupu a na vystupu. pokud mi display ukazuje ze ma digitalni vstup o 2 kanalech tak to jede, pokud ukazuje digitalni vstup plnych peti kanalu tak je ticho. (mam Fw 7.01.04.). samozrejme ze i pri vstupu 2 kanalu mam na vystupu 5, ale to je jen simulace receiveru a ne plnohodnotnych 5.1. no mrknu se na to dnes jeste jednou, ale nadeji mi dava ze Vam to funguje. Diky.

titero
26.11.2010, 15:04
Dobrý deň!
Som začiatočník v satelitných nastaveniach, preto sorry, ak sú otázky príliš jednoduché.
Mám TF 7700 HSCI / bez HDD, nie je tam asi PVR/ - ale je tam USB port - neviem či nie len na nafratie firmwaru. TV prijímač Samsung LCD pripojený cez HDMI.
Moja otázka - dajú sa nahrávať cez sat.prijímač programy /filmy/? - nerád by som si zbytočne kupoval externý HD, ktorý nebude potom k ničomu. Čítal som niekde, že ext. HD by mal mať vlastné napájanie. Alebo sa dá nahrávať aj priamo na flashku?
Ak sato dá nahrávať, poprosím aj nejaký jednoduchší návod na inštaláciu a spustenie. Budem vďačný za každú odpoveď.

ALOIS
26.11.2010, 22:14
Dobrý deň!
Som začiatočník v satelitných nastaveniach, preto sorry, ak sú otázky príliš jednoduché.
Mám TF 7700 HSCI / bez HDD, nie je tam asi PVR/ - ale je tam USB port - neviem či nie len na nafratie firmwaru. TV prijímač Samsung LCD pripojený cez HDMI.
Moja otázka - dajú sa nahrávať cez sat.prijímač programy /filmy/? - nerád by som si zbytočne kupoval externý HD, ktorý nebude potom k ničomu. Čítal som niekde, že ext. HD by mal mať vlastné napájanie. Alebo sa dá nahrávať aj priamo na flashku?
Ak sato dá nahrávať, poprosím aj nejaký jednoduchší návod na inštaláciu a spustenie. Budem vďačný za každú odpoveď.Tak TF 7700 pokud tam máš novější FW tak funkci PVR podporuje .Popis i návod najdeš zde na foru Topf sekce TOPF 7700HSCI.

titero
09.12.2010, 14:14
Tak TF 7700 pokud tam máš novější FW tak funkci PVR podporuje .Popis i návod najdeš zde na foru Topf sekce TOPF 7700HSCI.

Zatial vďaka za odpoved, toto fórum je na TF je veľmi obsiahle a neprehľadné. Mám zrejme staré dialkové ovládanie - nie je na ňom REC ani prehrávanie - takže to asi bude problém s nahrávaním. V návode z TF 7700 HSCI sa o PVR nič nepíše, ani o recordingu, ale na krabici je uvedené USB PVR READY - teda asi by TF mal nahrávať cez USB / na HDD alebo aj na flashku/. Na tomto fóre sa stále píše o FW verzia 84 ako o najstabilnejšom FW pre recording, ale na stránkach i-topfield takáto verzia nie je. Tam sú FW uvedené inak 7.01.10 alebo podobne.
Ja mám ID 23022 - takže ak som dobre pochopil, mal by byť pre mňa s ID 23022 najnovší FW 7.01. 05 ??? Môže mi prosím niekto uviesť na správnu mieru označenie FW - či som to pochopil? Inak mám pocit, že v TF menu Instalácia - možnosť formátovať HDD nie je - stačí ak ho naformátujem na FAT32 na PC ?? Za každú odpove´d vopred ďakujem

titero
09.12.2010, 15:36
Chcem Vás poprosiť o niekoľko rád: Vami udávaný Firmware 84 - aká je to verzia ? Na e-topfield.com majú označenie 7.01.5 resp. posledne myslím 7.01.10. Toto forum je veľmi neprehľadné, a preto sa možno otázky opakujú . Aký je posledný firmware pre ID 23022 podporujúci USB PVR ? Prosím Vás - ten HDD WD My Book Essential - je vhodný aj 3,5" ? v boxe ? - viem, že musí myť vlastné napájanie.
Ešte k nahrávaniu - na diaľkovom ovládači / asi je to staršia verzia/ TF 7700 HSCI nemám REC ani Play. Ako sa potom spúšťa nahrávanie a prehrávanie, resp. výber súborov z HDD ? Za každú odpoveď veľmi ´dakujem

titero
30.12.2010, 16:31
Mohol by si presnejšie popísať ako si si nainštaloval ten program na formátovanie FAT32FORMAT? Keď sa rozbalí a nainštaluje - tak len prebehne rýchlo niekoľko asi desiatok riadkov na čiernej plcohe a nedá sa tam nič nastaviť - ani čo sa má formátovať, vlastne nijako použiť etn program. Mám pocit akoby to bol DOSovský program a neviem ako ho vlastne sfunkčniť. Ďík.
Naformátovať HDD WD 500 GB sa mi podarilo pomocou programu Swissknife. Predtým som sa neúspešne pokúsil formátovať cez príkazový riadok.

Tmn
02.01.2012, 18:53
Mám dotaz ohledně 7700 HSCI, jak dlouho (do kdy) se bude poskytovat nový Firmware pro tento model? Děkuji

Tomík
02.01.2012, 21:38
Mám dotaz ohledně 7700 HSCI, jak dlouho (do kdy) se bude poskytovat nový Firmware pro tento model? Děkuji
Zatím poslední je na stránkách dovozce, žádný jiný není a pokud nedojde k nějakému zemětřesení na straně vysílací, tak ani nebude, není totiž důvod, všechno, co má chodit, v něm chodí.

kokr
06.06.2012, 17:40
Dobrý den,

mám topfield 7700HSCI a začla v něm hučet cívka ve zdroji. Kondenzátory už u tohoto typu byly vyměněny. Cívka začne hučet až je přístroj spuštěn, ve stand-by to nedělá. (těsně po záruce) :-( Neměl jste někdo podobný problém?
Děkuji za reakce.

Pikej
09.06.2012, 11:22
Dobrý den,

mám topfield 7700HSCI a začla v něm hučet cívka ve zdroji. Kondenzátory už u tohoto typu byly vyměněny. Cívka začne hučet až je přístroj spuštěn, ve stand-by to nedělá. (těsně po záruce) :-( Neměl jste někdo podobný problém?
Děkuji za reakce.

Domnívám se, že je to vadná diagnóza, dělá to vadný elyt na primární straně zdroje (myslím že to je 82uF nebo 100u/400V).
Pro ověření mého názoru změř na něm ss napětí - mělo by být tak 315V - 325V podle stavu vaší rozvodné
sitě, pokud je vadný tak tam bude podstatně méně než 300V - tak kolem 220V.

Petr

kokr
13.06.2012, 19:21
Přesně jak si napsal , po výměně 100u/400 je vše ok. Díky moc.


Domnívám se, že je to vadná diagnóza, dělá to vadný elyt na primární straně zdroje (myslím že to je 82uF nebo 100u/400V).
Pro ověření mého názoru změř na něm ss napětí - mělo by být tak 315V - 325V podle stavu vaší rozvodné
sitě, pokud je vadný tak tam bude podstatně méně než 300V - tak kolem 220V.

Petr

littleoak
17.11.2012, 00:17
Dobrý večer, nemáte prosím někdo aktuální setting (A19,2 a A23,5) pro tento přístroj? Díky moc.

lxb
04.04.2013, 10:47
dobry den , skusal som do tejto masinky narvat E2 , a samozrejme sa to nepodarilo , na dispeji zobrazuje L234 ,a nedokazem to znovu spojazdnit ,skusal som samozrejme cez RS323 ,to neslo , usb ,skratka rozne sposoby ,tak by som sa chcel informovat ci to tiez niekdo skusal a dopadol rovnako (alebo som len ja blazon) a pripadne ako mu to islo vratit spet ...